Comunicatul de presă mai arată că numărul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus a ajuns la 311,641. În ultimele 24 de ore au fost spitalizate 142 de persoane, ridicând la 1.067 numărul pacienţilor internaţi, dintre care 67 au nevoie de ventilaţie mecanică.

Manchester și Aberdeen sunt doar două dintre orașele plasate în izolare parțială din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Guvernul britanic a retras în ultimele săptămâni ţări ca Spania şi Belgia de pe lista ţărilor considerate sigure pentru cetăţenii săi şi a cerut turiştilor care vin din aceste ţări să respecte o carantină de 14 zile.

Boris Johnson dorește deschiderea școlilor

În acest context, premierul britanic insistă ca școlile să fie deschise din septembrie. Acesta este de părere că redeschiderea școlilor este o necesitate socială, economică și morală.

Un studiu realizat la începutul lunii avertizează că Marea Britanie riscă să fie afectată de al doilea val de Covid-19 în iarnă şi că acesta va fi mai mare decât primul dacă şcolile vor fi deschise fără a fi pus la punct un sistem îmbunătăţit de testare şi urmărire.

Boris Johnson a scris un editorial unde a menționat că menținerea școlilor închise mai mult decât este necesar este intolerabil.

„Să menţinem şcolile închise mai mult decât este absolut necesar este intolerabil din punct de vedere social, nesustenabil din punct de vedere economic şi nejustificat moral”, a scris Johnson.