Primăria Braşov va organiza o licitaţie pentru a desemna compania care se va ocupa de amenajarea domeniului schiabil al oraşului, în special în Poiana Braşov, proiect de 70-80 milioane de euro, care se va derula pe 3 ani, a declarat primarul localităţii, George Scripcaru.

Proiectul presupune amenajarea domeniului schiabil, construirea unui lac de acumulare şi a unei instalaţii de transport pe cablu, iar licitaţia va avea loc pe data de 6 august. Valoarea estimativă a lucrărilor, fără TVA, este cuprinsă între 70 şi 80 de milioane de euro, iar banii provin, potrivit lui Scripcaru, de la Ministerul Turismului.

Lucrările vor dura 3 ani

„Lucrările vor începe imediat ce se va termina licitaţia şi vor dura circa 3 ani. Prima etapă, care se va încheia până la sfârşitul acestui an, prevede construirea unui lac de acumulare pe munte, la Cristianul Mare. Lacul va fi conectat la instalaţiile de apă din zonă şi va fi destinat producerii de zăpadă artificială pentru pârtiile din zonă”, a spus George Scripcaru. Amenajarea lacului va costa 2,5 milioane de euro.

Primarul Braşovului a mai spus că în zonă vor fi amenajate şi trei noi pârtii de schi, care vor face legătura între Poiana Braşov şi Râşnov.

„Ne propunem să facem legătura prin cablu între Braşov şi Poiana Braşov, dar acesta este un proiect separat, care va costa circa 6-7 milioane de euro. Acum lucrăm la studiile de fezabilitate”, a mai spus George Scripcaru.

SURSA: Mediafax