“Televiziunea pe bază de abonament este concurată în prezent de noi platforme precum televiziunea terestră digitală şi serviciile video online.  Acest lucru a dus la o creştere mai lentă a abonaţilor la serviciile de televiziune prin satelit şi cablu.
Creşterea este notabilă în Europa de Vest şi America de Nord, unde rata de penetrare este mare, însă piaţa de cablu TV şi satelit este destul de puternică şi în Europa de Est şi America Latină ”, se arată în raportul ABI Research.
Televiziunea digitală terestră este în creştere în Franţa, Italia şi Spania, conform ABI Research. În Italia, Mediaset este liderul pieţei de televiziune terestră, cu 4,4 milioane de abonaţi.
O creştere importantă s-a înregistrat şi pe piaţa IPTV. În al treilea trimestru, la IPTV s-au abonat 2,7 milioane de oameni.  Europa de Vest rămâne cea mai mare piaţă pentru IPTV, urmată de regiunea Asia-Pacific şi America de Nord.
ABI Research se aşteaptă ca la nivel mondial numărul abonaţilor la IPTV să depăşească 53 milioane la sfârşitul anului 2011.
În ţara noastră, Romtelecom este singurul mare operator de pe piaţă care oferă servicii de televiziune prin Internet (IPTV).