Cand lucrezi pentru producatorul auto cel mai rentabil din lume ai motive sa te consideri norocos. Asta pentru ca Porsche AG, cunoscut pentru automobilele sportive de lux vandute in toata lumea, va acorda salariatilor din unitatile de productie o prima anuala de circa 6.000 de euro.

 

Nu este o premiera pentru Porsche AG sa rotunjeasca salariile angajatilor cu cate o prima frumusica la sfarsit de an, anul acesta suma fiind marita cu 800 de euro fata de 2007. Porsche AG doreste sa isi motiveze si sa isi fidelizeze angajatii, in contextul unui an financiar 2007-2008 deosebit de prolific.

Desi rezultatele financiare definitive nu au fost inca publicate, Porsche AG se asteapta la o crestere a vanzarilor de 3,1% pe primele 10 luni, la un total de 82.000 de unitati si o crestere a cifrei de afaceri cu 0,7% pentru aceeasi perioada, la un total de 6 miliarde de euro.

 

In prezent Porsche AG detine 35% din actiunile Volkswagen si ar putea prelua controlul grupului din Wolfsburg pana in noiembrie anul curent.

 

Sursa: Liberation