„Lumea întreagă a fost atacată de un inamic nou, pe nume coronavirus; în fața acestui dușman, țările au acționat diferit: unele au ales să lupte (metoda izolării de grup), altele au capitulat (metoda izolării).

Rezultatul este cunoscut, au câștigat locuitorii țărilor care au ales să lupte, care și-au păstrat libertățile și au avut parte de o viață normală, cu toate consecințele care decurg de aici.

România a ales să capituleze fără luptă: a suspendat drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor ei (dreptul la muncă, învățătură, liberă circulație, de proprietate privată, libertate individuală, viață intimă și privată, inviolabilitatea domiciliului, libertatea conștiinței, accesul la cultură, libertatea întrunirilor, libertatea economică…) și, drept consecință, a cauzat suferințe cumplite pentru câteva milioane de români: săracie, foamete, nebunie. Cea mai gravă decizie a fost suprimarea dreptului la viață prin interzicerea accesului în spitale a bolnavilor non-Covid.

Aceste decizii au fost luate de președintele Klaus Iohannis, precum și de către toate partidele parlamentare.

Astăzi, România este condusă de oameni fricoși, lași și corupți. Când țara a fost atacată, au capitulat fără luptă, având însă posibilitatea să devalizeze bugetul țării.

S-a instaurat dictatura politico-medicală care, ca orice dictatură, a folosit forța, politica pumnului în gură și a binelui cu forța! Și chiar a scos pe stradă tancuri, cu mitraliere de război; cu cetățenii țării luptă, cu adversarul nu!

Ca să nu mai vorbim de faptul că 5 milioane de români au fost declarați infractori și arestați la domiciliu, pentru simpla vină ca au împlinit 65 de ani!

Rezultatul: economia a fost pusă la pământ, capitalul românesc este aproape distrus, deficitul este uriaș, iar viețile a milioane de români sunt distruse. În plus, pensiile și alocațiile pentru copii nu mai pot fi majorate, banii alocați în acest sens fiind folosiți pentru achiziții de măști, manuși și alte lucruri/echipamente la prețuri (extraordinar de) mult umflate!

Iar, în final, ce să vezi? Virusul continuă să existe, dar vaccin nu!”

Editorialul integral semnat de Viorel Cataramă poate fi citit pe evz.ro.