Upgrade-ul la un SSD este accesibil și aduce îmbunătățiri semnificative în materie de viteză și performanță. 

De ce un ssd este o opțiune bună pentru utilizatorul mediu?

SSD-urile sunt o alternativă excepțională față de HDD-urile clasice.

 1. Sunt mai eficiente decât HDD-urile

Atunci când instalezi un SSD, laptopul folosește mai puțină energie pentru funcționare, ceea ce înseamnă că bateria nu se va mai termina atât de ușor. Acest lucru este util mai ales dacă obișnuiești să folosești laptopul în călătorii sau destul de mult pe baterie.

 2. Un ssd oferă performanțe mai bune decât un hdd

Instalează un SSD în laptop și vei simți cum timpul de lansare și de răspundere la comenzi este mai rapid. De fapt, performanța generală a laptopului va fi mult mai bună dintr-o dată. Sunt statistici care arată că anumite SSD-uri poți funcționa de 30 de ori mai rapid decât un HDD clasic. Dacă folosești laptopul pentru acasă ori pentru birou, acest plus de viteză ar putea însemna că poți termina o tema într-un timp mai scurt sau că te poți încadra fără probleme într-un deadline pentru predarea unui proiect.

 3. SSD-urile sunt mai silențioase și produc mai puțină căldură

Spre deosebire de HDD-uri care au platane și brațe într-o continuă mișcare, SSD-urile sunt mai ușoare și nu au componente în mișcare. Pentru că SSD-ul nu se mișcă, asta înseamnă că laptopul nu generează atât de multă căldură și nici nu face zgomot deranjant.

 4. SSD-urile sunt mai fiabile în comparație cu HDD-urile

Conform statisticilor, SSD-urile au o rată medie de defecțiune de 0.5%, în timp ce HDD-urile au o rată medie de defecțiune de 5%. Când instalezi un SSD în laptop, poți fi încredințat că ai făcut o alegere bună.

 5. SSD-urile sunt mai ușoare și rezistă mai bine în timp

Cu toate că SSD-urile sunt mai compacte și mai ușoare decât HDD-urile, ele sunt rezistente în timp. Neavând piese în mișcare, este mai puțin probabil ca un SSD să se defecteze ușor dacă scapi laptopul în geantă sau îl trântești ușor pe bancheta din spate a mașinii. De asemenea, dacă se întâmplă să miști laptopul în mod accidental în timp ce este pornit, SSD-ul nu va fi atât de vulnerabil precum un HDD clasic. Această caracteristică este importantă pentru integritatea laptopului și pentru a avea pacea minții că datele de pe SSD sunt mai bine protejate.

 SSD-urile sunt recomandate în principal pentru cei care își doresc o soluție fiabilă pentru laptop, o viteză mai mare de procesare, cei care sunt des în mișcare (în delegații, călătorii etc), ascultă regulat muzică sau vizionează filme pe laptop și își doresc o baterie cu autonomie cât mai mare. (P)