Sunt anumite profesii despre care nu este o noutate pentru nimeni că sunt bine plătite. În această categorie intră joburi precum avocat, arhitect, inginer sau pilot de avion.

Există, însă, pe de altă parte, joburi pe care marea majoritate a oamenilor le consideră prost plătite, dar despre care vei rămâne surprins să afli că le aduc satisfacții financiare cu mult peste media pieței celor care le practică.

Iată cinci joburi despre care se consideră că nu sunt bine remunerate, dar unde în realitate se câștigă foarte bine, după cum scrie presa americană:

 

1. Desenator. Un desenator poate câștiga aproximativ 60.000 dolari pe an, datorită faptului că aproape orice companie și orice afacere are nevoie de serviciile sale. Un creator de fonturi și imagini pentru diverse cammpmanii se plătește cu mult mai bine decât crezi. Este o muncă destul de creativă necesară atât pentru ilustrarea cărților pentru copii, cât și pentru design-ul unui website profesional. Talentul se perfecționează cu trecerea timpului.

 

2. Supervizor la cazino. Acest job aduce salarii de circa 50.000 dolari pe an și nu implică niciun risc. De asemenea, nu ai nevoie de experiență anterioară pentru a te angaja la un cazino, doar trebuie să fii o persoană comunicativă. Totuși, cel care ocupă această funcție trebuie să cunoască foarte bine regulile jocurilor pentru a le explica celor care nu le cunosc, trebuie să planifice evenimentele cazinoului și să rezolve toate problemele și îngrijorările proprietarilor.

 

3. Scriitor de citate pentru fursecurile cu răvașe. În străinătate, acest job poate aduce venituri cuprinse între 40.000 și 80.000 de dolari pe an, în funcție de compania pentru care lucrează. Un freelancer obține circa 50 dolari pe proiect. Iar citatele nu trebuie să fie foarte filozofice. Cineva a câștigat mulți bani din simplul citat „Îți place mâncarea chinezească”.

 

4. Mecanic de lift. În afară, acest job este plătit cu circa 50.000 dolari pe an. Persoana care vrea să se angajeze pe această funcție trebuie să fi absolvit un program de ucenicie care durează aproximativ cinci ani, însă este o școală cu mult mai ieftină decât o facultate. Este adevărat, acestă profesie implică o mare responsabilitate și vine la pachet cu stresul și presiunea.

 

5. Bucătar pe submarin. Se află sub apă, în condiții nu tocmai confortabile, dar câștigă până la 100.000 dolari pe an. Felurile de mâncare ce trebuie gătite nu sunt sofisticate, iar echipajul submarinului, clienții pentru care se gătește, nu au mari așteptări de la bucătari, doar ca mâncarea să fie comestibilă. Cu siguranță, nu este un loc unde să-ți manifești creativitatea.

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă potrivit experienței tale, nu ezita să-ți trimiți CV-ul unei companii de recrutare.