1. Miracolul de pe Strada 34 (Miracle on 34th Street ,1947)

Miracolul de pe strada 34 apare în 1947 în regia lui Les Mayfield. În rolurile principale îi avem pe Richard Attenborough, Mara Wilson,  Elizabeth Perkins, Dylan McDermott și J. T. Walsh. Subectul filmului se învârte în jurul unei fetișe care nu vrea să creadă că nu există Moș Crăciun, alături de un tânăr avocat, și o să demonstreze că Moș Crăciun este real.

2. Serendipity (2001)

În goana după cadourile de Cărciun, Jonathan Trager dă peste Sara Thomas, cu care urmează să-și petreacă noaptea prin Manhattan. La finalul „întâlnirii”, cei doi decid să lase soarta să hotărască dacă se vor mai vedea vreodată. Timpul trece și amândoi se caută, cu disperare unul pe celălalt. Dacă se vor găsi și cum, rămâne să aflați urmărind această comedie romantică care vrea să arate ce influență are destinul asupra oamenilor.

3. Felicitarea de Crăciun (The Christmas Card, 2006)

La cârma filmului „The Christmas Card” stă Stephen Bridgewater. Filmul, lansat în 2006 îi are în rolurile principale pe John Newton, Alice Evans și Edward Asner. Felicitarea de Cărciun spune povestea căpitanului Cullen, care, odată trimis să lupte în Afghanstan, în preajma sărbătorilor de iarnă primește o felicitare de Crăciun din California. Vremea trece și căpitanul nostru pleacă în căutarea celei care i-a trimis cartea poștală.

4.O viață minunată (It’s a Wonderful Life 1946)

Regizat de Frank Capra, cu James Stewart și donna Reed în rolurile principale, filmul spune povestea lui George Bailey care, ajuns în momentul în care vrea să renunțe la viață crezând că familia sa va avea de suferit, primește „cadou” de la un înger, numit Clarence.

5.Fred Claus (2007)

Dacă nu știai că Moș Crăciun are un frate mai mic și destul de aricios, ar trebui să te uiți la Fred Claus. Filmul spune povestea celor doi frați care, după ce o companie de audit amenință că va închide Polul Nord, uită de diferenele dintre ei și vor să salveze Crăciunul.