Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în luna iulie, peste 400 de unităţi locative, de la începutul anului fiind finalizate în total 1.494 apartamente în cadrul programului de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a anunţat, miercuri, instituţia.

Locuinţele sunt situate în Bihor (32), Brăila (16), Galaţi (14), Neamţ (154), Satu Mare (50), Sălaj, (24), Sibiu (48), Suceava (15) şi Vâlcea (36), se arată într-un comunicat al ANL.

La acestea se adaugă 12 de locuinţe finalizate în cadrul programului pilot de construcţii utilizând tehnologii noi, în judeţul Vâlcea, localitatea Ocnele Mari.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3-4 etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere.

Blocurile construite de ANL în cadrul programului de locuinţe pentru tineri sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani.

După finalizare, ANL predă locuinţele primăriilor, urmând ca acestea să le repartizeze tinerilor care îndeplinesc condiţiile pentru a putea primi o casă.

Locuinţele se acordă tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

SURSA: Mediafax