Ediția din acest an se derulează în perioada iunie-septembrie 2018 și este structurată pe sesiuni de câte patru zile, organizate cu grupuri de până la 20 de participante și susținute de specialiști din cadrul companiei.

„Girls in STEM oferă o experienţă de învăţare inedită, prin care ne dorim să încurajăm elevele de liceu să-și dezvolte abilitățile de programare și să abordeze astfel cu încredere oportunităţile pentru o posibilă carieră în domeniul tehnologiei. Alături de alte acțiuni pe care le derulăm pe plan local, prin acest program venim mai aproape de tineri, chiar din perioada școlii, pentru a-i susține în alegerile pe care le fac și care le vor defini viitorul traseu profesional”, a declarat Florin Petrescu, HR Director Vodafone România. 

Girls in STEM este un program lansat de Vodafone în 2017 la nivel global. Prima sesiune organizată în România anul trecut a avut 22 de participante. Succesul înregistrat a dus la continuarea programului în 2018 într-o formulă extinsă, care le oferă mai multor eleve oportunitatea să participe. 

Elevele înscrise în programul Girls in STEM primesc suport de la membrii echipei Vodafone România pentru a-și dezvolta atât competențele tehnice în domeniul programării, cât și alte competențe, cum ar fi cele interpersonale, de comunicare și lucru în echipă sau cele ce țin de zona profesională.