PSD trebuie să plece. Guvernul Dăncilă trebuie demis, pentru că România are nevoie de un guvern capabil și responsabil. În ultimii ani, am putut vedea cum social democrații și-au bătut joc de o țară întreagă doar pentru a-i face pe plac lui Liviu Dragnea. Au schimbat două guverne, au schimbat peste 80 de miniștri, au creat haos în administrație, se arată într-un comunicat al lui Cristian Bușoi, Vicepreședinte PNL.

„În timpul acesta, construirea spitalelor regionale a stagnat. Deși au promis în campania electorală că vor construi opt spitale regionale, suntem încă la stadiul de studiul de fezabilitate pentru cele trei care puteau fi construite cu fonduri europene. Pentru celelalte cinci, nici măcar în acest stadiu incipient. Doamna ministru al Sănătății a recunoscut singură că abia în anul 2027 vom putea avea spitalele finalizate.

În toți acești ani în care PSD a avut toată puterea, nu au reușit să dea în folosință niciun spital.

Acest guvern trebuie să plece pentru că este incapabil să ofere românilor servicii de calitate. În continuare, românii stau la cozi în spitale. Sunt zile întregi în care sistemul care operează cardurile de sănătate se blochează. Medicii nu pot lucra, pacienții sunt obligați să aștepte. Suntem în epoca tehnologiei și noi nu suntem în stare să digitalizăm serviciile medicale. Sunt fonduri europene puse la dispoziție pentru acest lucru, dar Guvernul României nu e în stare să le absoarbă.

Guvernul PSD a tratat accesul la medicamente într-un mod iresponsabil. Din cauza populismului tipic stângii, ”prețul cel mai mic” am ajuns în situația în care 3.000 de medicamente au dispărut de pe piață. Un populism ieftin a dus și duce la o criză pe care o resimt pacienții.

Au trecut aproape patru ani de la Colectiv. Drama națională care a scos la iveală și gravele probleme din sistemul sanitar. În patru ani s-au mai dat în folosință trei paturi pentru arși. Doar trei. Spitalul Județean Timișoara a reușit să își facă o secție specială pentru marii arși. Este însă mult prea puțin.

Nicio reformă nu a fost făcută în sistemul medical. Da, medicii au salarii mari și binemeritate, dar ei continuă să plece și să opereze afară pentru că în spitale condițiile sunt încă dezastruoase. Fondurile sunt insuficiente. Medicii trebuie să îi roage pe pacienți să vină cu medicamente de acasă, să își aducă rude ca să aibă grijă de ei cât stau în spital, pentru că nu există suficiente asistente. În continuare medicii tineri nu pot fi integrați, termină rezidențiatul și nu îșigăsesc posturi, nu se pot angaja și rămân pe baza unor contracte de gărzi.

Este momentul ca PSD să plece.

Incompetența, populismul și demagogia trebuie să iasă din clădirea Guvernului. Parlamentarii au obligația morală să demită cel mai incompetent guvern din istoria României,” se mai arată în comunicat.