"Aceste proiecte ale politicii de coeziune reflectă perfect o Europă căreia îi pasă atât de bunăstarea cetăţenilor, cât şi de protecţia mediului înconjurător", a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu. 

Conform sursei citate, în judeţul Botoşani vor fi investite 47 mil.de euro pentru a extinde şi moderniza sistemul actual de distribuţie a apei potabile şi a tratamentului apelor uzate, de care vor beneficia aproape 187.000 de persoane. 

"În judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului, Uniunea Europeană investeşte 196,5 mil. euro pentru a curăţa şi ameliora sistemul de colectare a apelor uzate pentru 1,5 milioane de persoane, cuprinzând mai ales extinderea staţiei de tratare a apelor din oraşul Glina şi a lucrărilor de ameliorare a canalizărilor din aceasta aglomerare urbană. Alte 11,5 milioane de euro vor fi utilizate pentru a extinde şi renova reţeaua de distribuţie a apei potabile pentru 175.000 de locuitori din judeţul Hunedoara, în regiunea Transilvania", se spune în comunicat. 

De asemenea, aproape 11 milioane de euro vor servi la reînnoirea reţelei de distribuţie şi tratare a apelor pentru 22.000 de persoane din judeţul Timiş. 

AGERPRES