“Din această sumă, 10 milioane de euro vor fi utilizate pentru programul de susţinere a antreprenorilor tineri şi, în special, pentru Programul Erasmus. În ceea ce priveşte Programul COSME, acesta vizează în special antreprenorii, mai ales cei de la nivelul IMM-urilor; cetăţenii care doresc să desfăşoare activităţi economice independente, dar şi autorităţile statelor membre, care vor fi mai bine sprijinite în eforturile lor de a elabora şi pune în aplicare o reformă eficientă a politicilor de profil”, a spus Anca Ionescu.

Potrivit Cristinei Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, Capitala României se bucură de un procent bun al femeilor antreprenor, lucru care nu se întâmplă însă şi în alte regiuni ale ţării.

“Bucureştiul stă bine în ceea ce priveşte femeile-antreprenor, însă nu acelaşi lucru se întâmplă în Moldova sau în Oltenia, de exemplu. Eu îmi doresc ca statul român să sprijine femeile care nu au un loc de muncă. Femeile din mediul rural, în special, au nevoie de informaţii pentru a-şi pune în aplicare ideile pe care le au legat de dezvoltarea unei afaceri”, a spus Cristina Chiriac.

Sursa: Agerpres