“În septembrie 1992, în inima oraşului Copenhaga a fost înfiinţată mica firmă de brokeraj ce devenea mai târziu Saxo Bank. Fondatorii băncii, Lars Seier Christensen şi Kim Fournais, au profitat rapid de oportunităţile aduse de utilizarea internetului şi a soluţiilor digitale pentru a clădi o afacere diferită şi pentru a oferi clienţilor servicii mai bune, mai multe produse şi preţuri mai mici. În 1998, Saxo a lansat prima platformă de tranzacţionare online şi a devenit o companie fintech chiar înainte ca termenul să fie creat. În prezent, banca are peste 1.300 de angajaţi în toată lumea”, se arată într-un comunicat de presă.

Saxo Bank a prezentat în august rezultatele pentru prima jumătate a anului, având o creştere de 45% a profiturilor în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Depozitele colaterale ale clienţilor au depăşit 100 de miliarde de DKK (aproximativ 13,5 miliarde euro) la începutul acestui an.

Saxo Bank oferă servicii bancare altor instituţii financiare, iar infrastructura de tranzacţionare şi modelul de colaborare Saxo reprezintă structura tehnologică a peste 120 de alte instituţii financiare din jurul lumii.

“Creşterea Saxo Bank de la o mică firmă de brokeraj la o bancă şi companie de tehnologie cu peste 1.500 de angajaţi reprezintă munca mea de o viaţă şi sunt extrem de mândru de ceea ce am realizat împreună. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără angajaţii noştri minunaţi care muncesc în fiecare zi pentru a crea soluţii profitabile pentru toată lumea, alături de clienţii noştri. Sunt mândru să văd că avem un personal atât de talentat la Saxo Bank. Desigur, 25 de ani nu este o vârstă pentru o bancă, dar cu siguranţă este un record pentru o companie fintech. Misiunea noastră rămâne aceea de a democratiza tranzacţionarea şi investiţiile prin utilizarea tehnologiei pentru a nivela terenul de joc din pieţele financiare şi pentru a oferi atât investitorilor, cât şi traderilor aceleaşi instrumente şi acces la piaţă cu cele ale instituţiilor mari sau ale administratorilor fondurilor”, a declarat Kim Fournais, CEO şi co-fondator Saxo Bank.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset. Platformele tehnologice de tranzacţionare ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare din toată lumea