Jocul a fost lansat în Aula Magna a Universităţii din Craiova în cadrul conferinţei publice susţinute de Cristian Popa, viceguvernator BNR, sub egida proiectului ‘BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti’.

‘MONETA’, un exerciţiu online de politică monetară, se adresează în principal studenţilor şi îşi propune asigurarea unei mai bune înţelegeri a mecanismelor de funcţionare a politicii monetare şi a modului cum se iau deciziile într-o bancă centrală. Acest tip de produs educaţional ce poate fi accesat prin website-ul BNR se regăseşte şi în suita de kit-uri educaţionale oferite de alte bănci centrale din lume, inclusiv de Banca Centrală Europeană’, se spune într-un comunicat postat pe site-ul BNR.

Potrivit comunicatului, în cadrul evenimentului, la care au participat studenţi şi cadre didactice ale Universităţii din Craiova, oficiali ai băncii centrale, reprezentanţi ai comunităţii academice, bancare şi de afaceri locale, mass media, două grupe de studenţi şi-au testat online abilitatea de a menţine inflaţia sub control.

Lansat în anul 2009 ca parte a activităţii de comunicare externă şi sprijinire a educaţiei financiare, proiectul ‘BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti’ se derulează anual în parteneriat cu universităţile din România şi cuprinde prezentări şi sesiuni interactive pe teme economice de actualitate dedicate studenţilor, masteranzilor şi cursanţilor şcolilor doctorale. Activităţile proiectului, implementat în prezent în parteneriat cu 22 de universităţi, s-au desfăşurat în perioada 7-8 noiembrie 2013 la Universitatea din Craiova şi Agenţia BNR Dolj.
Sursa: Agerpres