Şoseaua Ruse-Mazaka trebuia terminantă de mai multă vreme, însă din cauza crizei economice partea elenă nu a dispus de fondurile necesare finalizării construcţiei între Karzali şi Komotini. Bulgaria, realizase de ceva timp secţiunea de drum de pe teritoriul său şi a fost dispusă să asfalteze o porţiune de un kilometru şi jumătate de drum pe teritoriul Greciei.

Ruta Ruse-Makaza, care leagă România şi Bulgaria prin centrul Bulgariei, face parte din Cordorul 9 Pan-European, care trece prin Helsinki, ţările baltice, Moscova, Kiev, Bucureşti, şi portul elen Alexandroupolis de la Marea Egee.

După deschiderea punctului de frontieră, distanţa între această localitate şi Bucureşti devine de 465 km şi poate fi parcursă cu autoturismul în 6 ore şi jumătate. Distanţa între Komotini şi capitala bulgară este de 322 km, ceea ce înseamnă 4 ore cu maşina.

Deocamdată, punctul este deschis doar pentru vehicule cu masa mai mică de 3,5 tone. Pe teritoriul bulgar, drumul E 85 trece prin localităţile Ruse, Biala, Veliko Târnovo, trecătoarea Şipka, Kazanlâk, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kargiali, Momcilgrad.