Proiectantul, arhitectul Mihai Prădatu, participant la protest, a declarat că acţiunea se doreşte a fi un semnal de alarmă pentru autoritățile nepăsătoare.

‘Protestăm pentru a nu fi tâmpiţi, pentru că am fost trimişi să schiem în Austria de nişte oameni iresponsabili din Guvern ale căror declaraţii reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor. Nu ştim ce interese apără doamna Grapini, oare nu cumva apără interesele celor din Banat sau de pe Valea Prahovei anulând sau distrugând cea mai modernă pârtie din România? Oare am uitat să fim patrioţi!? Când i-am trimis doamnei Grapini o interpelare, doamna ministru mi-a răspuns cu o parabolă inutilă: ‘Dacă aş avea un copil bolnav de cancer ce-aş face mai întâi? L-aş trata sau m-aş duce să schiez?’ Eu i-am răspuns că l-aş duce să schieze ca să nu se îmbolnăvească de cancer. Iar în al doilea rând ministrul Grapini este ministrul turismului şi nu al protecţiei sociale’, a spus arhitectul Prădatu, citat de Agerpres.

Protestarii au venit echipaţi cu costume de ski, chitări, pancarte, atrăgând atenţia că o investiţie, finalizată în proporţie de 90%, nu trebuie lăsată să moară. La protest este aşteptat şi fostul ministru al turismului, Elena Udrea.

Pârtia Transalpina Ski Resort, un proiect în valoare de aproximativ 35 milioane euro, este considerată a fi cea mai apreciată pârtie de schi din România.

Lucrările pentru dezvoltarea acesteia au început în septembrie 2011. Deşi proiectul este finalizat în proporţie de 90%, pârtia a atras iarna trecută câteva zeci de mii de români. Lucrările au fost oprite în primăvara acestui an din lipsă de fonduri.

Proiectul ”Pârtia Transalpina Ski Resort” are o capacitate de transport de 2.200 de persoane/oră şi dotări similare pârtiilor din Austria (telegondole, teleschi, tunuri de zăpadă, etc.).