Această contribuţie va contribui la dezvoltarea unui nou model de maşină de oraş care va înlocui actualul Twingo, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea de materiale uşoare pentru noul vehicul. BEI a precizat că în perioada care a trecut din 2009 şi până în prezent a acordat finanţări în valoare de aproximativ un miliard de euro pentru proiectele inovative ale Renault.

Anterior, oficialii Renault au declarat că obiectivul companiei de a deveni lider pe piaţa vehiculelor electrice nu a fost afectat de decizia producătorului israelian de baterii pentru autovehicule electrice Better Place Ltd de a solicita lichidarea companiei. Contribuţia Renault în parteneriatul cu Better Place reprezintă un procent nesemnificativ din strategia companiei privind vehiculele electrice, a declarat şeful operaţiunilor Renault pentru regiunea Asia-Pacific, Gilles Normand.

În conformitate cu prevederile unui acord de parteneriat semnat în 2008, Renault intenţiona să vândă 100.000 de autovehicule Fluence electrice echipate cu sistemul de baterii Better Place până în 2016, însă deocamdată grupul francez a livrat doar 1.000 de astfel de vehicule.

Banca Europeană de Investiţii, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acţionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităţilor de creditare ale BEI este pus pe finanţarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată şi coeziunea economică şi socială într-o Uniune Europeană extinsă.