Anterior, conducerea grupului Societe Generale a anunţat că intenţionează să elimine peste 1.000 de posturi la nivel mondial în următorii trei ani, dintre care 550 numai la sediul din Paris al grupului, conform unui plan care vizează realizarea unor economii de 900 milioane de euro.
”Nu putem să dezrădăcinăm un salariat care şi-a construit viaţa în Franţa într-o ţară străină pentru că grupul adoptă o nouă strategie’, a apreciat Eric Boyere. Potrivit acestuia centralizarea activităţilor la Paris este călcâiul lui Ahile pentru Societe Generale. ‘Un produs fabricat în Franţa costă de trei ori mai mult decât într-o ţară în curs de dezvoltare şi deci conducerea a decis să delocalizeze o parte din activităţile sale în ţările unde mâna de lucru este mai ieftină”, a apreciat Boyere.

Liderul sindical a mai spus că începând cu 2014 este programată închiderea unor agenţii, începând cu cele nerentabile. Apoi vor urma agenţiile care se află în aceiaşi zonă.

”Pe o rază de 300 de metri nu poţi să ai două agenţii şi în consecinţă vor renunţa la una dintre ele”, a spus Boyere.

Societe Generale a anunţat marţi un plan de economii de 900 milioane de euro până în 2015, care ar urma să se adauge reducerilor de costuri de 500 milioane de euro realizate anul trecut. În paralel, grupul bancar francez a informat că în primul trimestru al acestui an profitul său net a scăzut cu 50%, până la 364 milioane de euro, potrivit Agerpres.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume.