Agroland speră să depăşească estimarea de creştere anuală de 25% in anul 2013, bazându-şi afacerile în special pe dezvoltarea unui program propriu de susţinere financiară a fermelor mici. Începând cu această lună, Agroland oferă soluţii de finanţare fermierilor interesaţi să investească în produse ce depăşesc valoric suma de 5.000 de lei.

„Am crezut încă de acum 16 ani, de când am deschis această afacere, că fermele de familie constituie “baza” creşterii României, iar acum, pe fondul crizelor apărute în piaţa alimentară puternic industrializată am decis să venim şi mai aproape de ei. Pentru asta am reuşit împreună cu un partener să punem la punct un sistem de finanţare”, spune Cardos.

Tot in T1, Agroland a finalizat deschiderea a 25 de magazine noi, reţeaua ajungând astfel la 190 de magazine prezente în 28 de judeţe şi la un număr de clienţi ce depăşeşte 500.000.

„Creşterea numărului de mici fermieri la nivel national va ajuta la redobândirea încrederii în produsele româneşti. Mai ales micii fermieri sunt capabili să producă produse sigure şi de calitate superioară, mult peste „standardul european”. Nu în ultimul rând, cumpărând produsele lor, vom susţine exploatarea sustenabilă şi conservarea mediului rural. Credem că a venit întradevăr momentul să sustinem producătorii de hrană români, nu pe cei din alte ţări”, susţine Cardoş.