”Avem deja un contract semnat cu retailerul german Kaufland pentru deschiderea a trei farmacii, în perioada următoare, în magazinele din Slobozia, Câmpina și Focșani. De asemenea, cea de-a patra farmacie va fi deschisă peste o lună, în comuna Ceptura, unde avem propriul teren. Investiția în cele patru farmacii depășește 50.000 de euro”, a declarat Constantin Chiurciu (foto), director general Romvac Company.  

Ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei, până la finalul anului vor fi deschise mai multe astfel de unități în toată țara, în funcție de spațiile care vor fi dispobibile. ”Discutăm cu unele rețele de magazine, însă este prematur să spun acum câte farmacii vom deschide în 2013, în provincie. În București, interesul nostru este să mergem pe livrarea la domiciliu, mai ales că anul acesta au crescut vânzările: vindem de 100.000 lei pe lună numai în Capitală”, a adăugat Constantin Chiurciu.

În paralel cu dezvoltarea lanțului de farmacii, Romvac investește în inovație și cercetare, plănuind lansarea unor produse noi. Printre noutățile companiei, se numără și vaccinul inactivat pentru porumbei COLUMBOPOLIVAC, contra paramixovirozei și salmonelozei, dar și AGALAXIN FORTE, vaccin inactivat cu adjuvant complex contra agalaxiei contagioase a oilor și caprelor.

De asemenea, sunt în curs de înregistrare vaccinul PODOVAC, un produs contra pododermatitei infecțioase a oilor (șchiopul oilor)și tuberculina aviară, utilizată în diagnosticul tuberculozei la bovine.

Pe de altă parte, exportul va continua să se afle pe lista de priorități și în 2013. ”Anul trecut, exportul a însemnat peste 10% din producție. Printre cele mai solicitate produse se află vaccinurile pentru păsări, mai ales în Republica Moldova, Albania și Nigeria. Totodată, vaccinurile și medicamentele pentru câini se vând bine în Irak”, a mai declarat Constantin Chiurciu, director general Romvac Company.  

În ceea ce privește cifra de afaceri a companiei, în primul trimestru din 2013 aceasta a fost de 8,5 milioane de lei, cu o creștere ușoară de aproximativ 6%, comparativ cu perioada similară din 2012, în contextul în care iarna vânzările sunt mai scăzute.

Potrivit lui Constantin Chiurciu, creșteri mai mari vor fi din trimestrul doi, odată cu perioada vaccinărilor. Romvac Company a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 44 milioane de lei, estimările pentru acest an apropiindu-se de 50 milioane de lei.

Romvac Company, înființată în 1974, este una dintre puținele fabrici din România, privatizată prin metoda MEBO, care a reușit să se dezvolte sănătos într-o piață concurențială. Constantin Chiurciu deține un pachet semnificativ  din acțiuni, restul fiind împărţit între 234 de angajaţi, dintr-un total de 374.