Profitul net pe primul trimestru a fost de 3,81 miliarde dolari sau de 1,23 dolari/acţiune, comparativ cu 95 cenţi în perioada similară a anului tecut. Excluzând ajustările contabile, profitul a fost de 4 miliarde dolari sau de 1,29 dolari/acţiune, comparativ cu 3,4 miliarde dolari cu un an înainte.
Analiştii chestionaţi de Bloomberg estimau pe medie un câştig de 1,17 dolari/acţiune.
CEO Michael Corbat, în vârstă de 52 de ani, care a supravegheat primul său trimestru întreg de când l-a înlocuit pe Vikram Pandit în octombrie 2012, a concediat angajaţi şi a închis sucursale pentru a ajunge să facă Citigroup mai eficientă.
Tranzacţionarea de bonduri şi veniturile din investment banking au fost acompaniate de o scădere a rezervelor pentru creditele neperformante.
„Este crucial ca Citi să fie văzută ca o instituţie categoric puternică şi stabilă şi am făcut un progres pentru a ne atinge această ţintă. Mediul rămâne provocator şi suntem siguri că vom fi supuşi la încercări pe parcursul anului”, a spus Corbat.

Veniturile băncii au crescut la 20,5 miliarde dolari, de la 19,4 miliarde dolari, cu un an înainte. Excluzând ajustările contabile, veniturile au fost de 20,8 miliarde dolari, peste estimarea medie de 20,2 miliarde dolari a analiştilor chestionaţi de Bloomberg.
Graţie acestor rezultate, acţiunile Citigroup semnalau o creştere cu 2,2% în predeschiderea de pe Wall Street, până la 45,72 dolari/acţiune, comparativ cu închiderea de vineri de 44,72 dolari/acţiune.