Un ”made in Romania” pe hainele H&M nu mai miră pe nimeni atât de mult. Se știe că producătorul își croiește pantalonii și bluzele în diferite fabrici de la noi, însă o listă completă a unităților care lucrează pentru H&M nu a fost făcută public niciodată până acum. Colaborarea de lungă durată cu diverși furnizori, i-a convins pe suedezi să divulge numele furnizorilor și fabricile acestora.
Astfel, în 22 de fabrici din România, contractele cu retailerul H&M au menținut activitatea de producție. Numeroasele unități aparțin unui număr de 9 furnizori. Cine sunt aceștia? Este vorba despre Ottorose Rom (6 fabrici), Artifex (5 fabrici), Romanița SA (2 fabrici), Braiconf SA (1 fabrică), Laguna Blue (1 fabrică), Texdata (2 fabrici), Pandora Prod (2 fabrici), Sorste SA (1 fabrică) și Time International Trading (2 fabrici).
Cele mai multe unități de producție sunt în zona Moldovei.
Unde mai produce H&M
Producătorul suedez are contracte și cu fabrici din Bulgaria. Un număr de 24 de unități croiesc hainele H&M. Printre țările unde se mai fabrică articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte se numără Egipt (4 fabrici), Grecia (2 fabrici), Italia (26 de fabrici), Polonia (18) și Turcia (peste 100).