Închiderea pe plus a bursei de la Bucureşti pentru a doua zi consecutiv, împrumurile constante luate de Ministerul de Finanţe, precum şi dezbaterile continue pe tema legii salarizării unice sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

SIF-urile si-au redus avansul in a doua parte a zilei si au inchis pe o crestere de doar 0,6%, pe o piata care a urcat cu 1,6%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a crescut cu 2,32%, scrie zf.ro.

Finanţele s-au împrumutat, în primele şapte luni, de peste 5 mld. euro, în încercarea de a acoperi golurile din bugetul de asigurări sociale, plata salariilor din sistemul public sau chiar sumele restante pe care le are faţă de companiile private la rambursările de TVA, relatează standard.ro.

Ministerul Finantelor nu a reusit pana acum sa stabileasca impactul financiar pe care il va avea legea salarizarii unice asupra bugetului. De aceea, finalizarea proiectului a fost amanata in mai multe randuri. Dupa trei amanari consecutive, ultimul termen a fost stabilit pentru miercuri, 22 iulie, insa nici atunci nu a fost luata vreo decizie in Guvern, potrivit hotnews.ro.

Alte ştiri importante din economie

Dificultăţile din sectorul farmaceutic scad vânzările Ranbaxy România (capital.ro)

Gările, scoase la licitaţie (evz.ro)

Atentie, se scumpesc casele! Prima luna de crestere a preturilor la apartamente (wall-street.ro)

Marile trusturi media din Statele Unite au trecut pe profit (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.