Franke l-a ales pe Chef Jakob Hausmann ca ambasador al brandului în România pentru doi ani, timp în care toate activitățile publice ale chef-ului vor aduce în prim plan produsele Franke. Printre proiectele în care va fi implicat se numără: Școala de Gătit din Predeluţ, organizarea unor workshop-uri de cooking sau show-uri culinare.

Jakob Hausmann a fost școlit în Elveția și Germania fiind un adept al bucătăriei moleculare. Simpatizat și renumit pentru stilul plin de amuzament al show-ului TV al cărui gazda este, Chef Jakob Hausmann este un cunoscut specialist în gastronomie din Romania, chemat în juriile multor competiții internaționale, alături de marile staruri de gen, precum Jamie Oliver sau Robert Rainford.

Filiala românească a producătorului elvețian de electrocasnice incorporabile Franke lucrează cu peste 250 de parteneri, iar mărcile Franke și Dominox se vând în circa 750 de magazine.

Franke a obţinut în 2011 afaceri de circa 10 mil. euro.

Franke România este parte a diviziei Kitchen Sys­tems Group, cea mai mare parte a corporației, și activează  pe piața locală din anul 1998. În prezent compania numără 32 de angajați și deține în portofoliu peste 1.500 de produse diferite.
Produsele comercializate de companie sunt fabricate în proporție de 95% în Italia, iar restul sunt importate din Scoția, Germania și Elveția. Franke România are și activități de export în Moldova. Anul trecut, media unei achiziții în showroomurile locale Franke a fost cuprinsă între 1.500 și 2.000 de euro.
La nivel de prețuri, Franke concurează cu mărci precum Electrolux, Siemens, Bosch, Gorenje sau Whirlpool.
Șeful Franke estimează piața locală de electrocasnice incorporabile la 40–50 milioane de euro.