Cu titlul "Unde o să fie următoarea lovitură Al-Qaida?", mesajul conţine şi răspunsul: „(…) în inima teritoriului necredincioşilor, America, dar şi în Franta, Danemarca, alte ţări din Europa, în ţările care au ajutat şi ajută Franta şi în alte locuri pe care Al-Qaida le va numi cu altă ocazie". Atacurile vor fi "puternice, serioase, periculoase, zguduitoare şi înfricoşătoare", se mai arată în ameninţarea cu pricina.

Loviturile vor fi "operaţiuni ale unor grupări sau lupi solitari, în plus faţă de folosirea maşinilor-capcană (…) Toate operaţiunile vor fi înregistrate şi publicate la timpul lor", a precizat mesajul, preluat de ediţia electronică a The Washington Times.

Referirea la Franţa – cu care „o să fie un lung război de uzură" -, pare legată de planurile de represalii împotriva atacurilor efectuate de armata franceză în nordul Mali, în operaţiunile de îndepărtare a teroriştilor Al-Qaida.

Reţeaua Ansar al-Mujahidin este un forum jihadist care a publicat mesaje de propagandă eficiente din partea Al-Qaida şi afiliaţilor ei.