”Aşteptăm un moment mai bun pentru a face acest lucru”, a declarat Relvas într-un interviu televizat, precizând că situaţia actuală nu este favorabilă, în special din cauza unei scăderi puternice a veniturilor din publicitate ale grupului audiovizual în ultimele luni.
Guvernul, care lucrează de mai multe luni la un proiect de privatizare a unei părţi din grupul audiovizual public, din care fac parte mai multe posturi de radio şi televiziune (RTP), a indicat anterior că o decizie va fi anunţată la începutul anului.
Ministrul a reiterat însă că proiectul de ”privatizare a unui lanţ de televiziune”, care ‘figurează în programul guvernului’, va fi menţinut. ”Nu putem păstra o televiziune publică de dimensiunile celei pe care o avem în prezent”, a insistat acesta, adăugând că RTP trebuie să devină ”competitiv”, iar pentru aceasta ar trebui restructurat.
”Guvernul dispune de un buget de 42 de milioane de euro pentru această reformă”, a precizat Relvas. Joi seara, site-ul jurnalului Diario Economico relata că grupul audiovizual public se pregăteşte să concedieze circa 620 de persoane în 2013 şi 2014, adică un sfert din salariaţii săi. Ministrul nu a confirmat informaţia, însă a declarat că procesul de restructurare va fi ”ambiţios, exigent şi dureros”.
În schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro din partea Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional, acordat în mai 2011, Portugalia s-a angajat să-şi reducă datoria publică printr-un program de privatizări. (Sursa: Agerpres)