Fondul Proprietatea este de departe cea mai lichidă acţiune de la BVB, rulajul cumulat al FP din cei 2 ani de pe BVB atingând circa 8,5 miliarde lei, echivalent cu rulajul următoarelor 13 cele mai lichide acţiuni de la BVB.
„Eforturile noastre de a promova Fondul în străinătate au adus piaţa românească în atenţia investitorilor străini. România a beneficiat de peste 750 de milioane de euro în investiţii de portofoliu în acţiunile FP din partea investitorilor străini, cifra care reprezintă cea mai mare investiţie străină atrasă vreodata pe piaţa de capital din România”, a declarat Greg Konieczny.
Totodată, Lucian Anghel, preşedintele BVB, a declarat că investiţiile străine de portofoliul în FP reprezintă o cincime din investiţiile străine directe în România din ultimii doi ani.
„Suntem mândri de realizările noastre, rezultatul direct al muncii grele şi al dedicării echipei noastre din România, echipa care îşi menţine viziunea pe termen lung de a genera valoare pentru acţionarii Fondului. În termeni de rezultate, Fondul a avut o performanţă pozitivă: preţul acţiunii FP a crescut cu 38% în 2012, în timp ce valoarea activului net a crescut cu 9%. Mai mult, în ianuarie 2013, preţul acţiunii, ajustat cu valoarea dividendelor plătite, este la cel mai inalt nivel de până acum”, a spus managerul FP.

Portofoliul FP cuprinde acţiuni nelistate – 54%, acţiuni listate – 41% şi 5% cash. Astfel, managementul profesionist şi eficientizarea companiilor de stat (cu cea mai mare pondere în activul FP) reprezintă cheia creşterii de valoarea a FP.