Portalul reuneşte cea mai completă bază de date de spaţii de birouri gestionată de un broker imobiliar (peste 2.700 proprietăţi, din care peste 560 având spaţii disponibile imediat).

Prin secţiunea ,,Auditează sediul’, oferită gratuit de Esop, managerii companiilor pot vedea cât de bună, adaptată la piaţă este chiria pe care o plătesc la un moment dat.

‘Am realizat acest instrument pentru a ajuta managerii de companii să ia decizii corecte, într-o perioadă în care întreg mediul de afaceri a fost supus unor mari presiuni de eficientizare. Am dorit să realizăm un instrument pe cât de complex, pe atât de uşor şi rapid de folosit de utilizatori’, declară Alexandru Petrescu, managing partner în cadrul ESOP.

Cele mai interesate în accesarea aplicaţiei au fost companiile cu sediul actual în zona ultracentrală, zona cu un nivel mai ridicat al chiriilor în general. Astfel, mai mult de o treime din căutari (33%) au fost realizate de reprezentanţi ai unor companii ce au sediul în zona ultracentrală.

Pe primele trei locuri se află zonele ultracentral, centru-nord şi nord. Pe locul doi şi trei se află zona centru-nord, cu 22%, respectiv zona nord, cu 10% .

Din cele 2.046 operaţiuni de auditare, 85% sunt verificări de suprafeţe mai mici de 1.500 mp, specifice companiilor medii.

Cele mai mari discrepanţe între chiria plătită de chiriaş la sediu actual şi media preţurilor în piaţă în momentul de faţă se întâlnesc în cazul zonei centru-nord, unde majoritatea auditărilor relevă o posibilă reducere între 18-23%.
Sursa: Agerpres