Samsung Electronics a vândut peste 25 milioane Galaxy S, 40 milioane Galaxy S II şi 41 milioane Galax S III în ultimii trei ani.

În mai 2010 Samsung a lansat primul său model Galaxy S pentru a concura cu Apple, care a cucerit piaţa cu iPhone. În ciuda intrării întârziate pe piaţă, Samsung a întrecut Apple, devenind cel mai mare producător de smartphone.

Vânzările globale de smartphone-uri Galaxy S au depăşit pragul de 100 de milioane de unităţi mai rapid decât Apple, care a avut nevoie de patru ani ani pentru a vinde peste 100 modele iPhone.

Noul Galaxy S III are o diagonală de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Recent, Samsung Electronics a anunţat că în trimestrul al patrulea al anului trecut a înregistrat un profit operaţional record de 8,3 miliarde de dolari, graţie vânzărilor crescute de smartphones.
Sursa: Agerpres