‘Faţă de anul trecut, când a fost prelungită de câteva ori perioada de selecţie, din lipsă de candidaţi, de data aceasta, după primele două zile, constat că 20 de persoane au venit la sediul instituţiei sau au cerut informaţii, prin telefon. Există deja un interes crescut al studenţilor pentru oferta de muncă în Germania şi este posibil ca acesta să se menţină’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al AMOFM.

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti informează că, în perioada 7 ianuarie – 24 ianuarie 2013, studenţii care doresc să lucreze în Germania, în vacanţa de vară, se pot înscrie la sediul AMOFM, salariul oferit putând ajunge la 1.250 euro/lună.

‘Salariile obţinute nu diferă de cele ale cetăţenilor germani care desfăşoară acelaşi tip de activitate. De pildă, anul trecut în domeniile hotelier şi gastronomie s-au plătit între 1.000 şi 1.250 euro/lună, iar în alte domenii – 8,4 euro/oră’, au precizat reprezentanţii AMOFM Bucureşti.

Domeniile de activitate în care există posturi vacante sunt hotelier (cameristă, ajutor recepţie), gastronomie de sistem (restaurant sau fast-food), industrie (ambalator manual), curăţenie clădiri sau birouri, agricultură. Contractele oferite sunt de minimum două luni.

Pot participa studenţii şi masteranzii care urmează cursuri la zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, colegiu tehnic, colegiu.

Programul este dedicat studenţilor români vorbitori de germană şi este derulat în baza unei înţelegeri între Ministerul Muncii din România şi Agenţia Federală de Muncă din Germania – Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor (Zentrale Auslands und Fachvermittlung) din Bonn (ZAV).
Sursa: Agerpres