Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti informează că, începând din prima zi a săptămânii viitoare, respectiv, din 7 ianuarie 2013, studenţii care doresc să lucreze în Germania, în vacanţa de vară, se pot înscrie la sediul AMOFM. Salariul oferit ajunge la 1.250 euro/lună.

Salariile obţinute nu diferă de cele ale cetăţenilor germani care desfăşoară acelaşi tip de activitate. De pildă, anul trecut în domeniile hotelier şi gastronomie s-au plătit între 1.000 şi 1.250 euro/lună, iar în alte domenii – 8,4 euro/oră”, au precizat reprezentanţii AMOFM Bucureşti, citați de Agerpres.

Domeniile de activitate în care există posturi vacante sunt hotelier (cameristă, ajutor recepţie), gastronomie de sistem (restaurant sau fast-food), industrie (ambalator manual), curăţenie clădiri sau birouri, agricultură. Contractele oferite sunt de minimum două luni.

Pot participa studenţii şi masteranzii care urmează cursuri la zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, colegiu tehnic, colegiu.

Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limbă germană vor avea loc la sediul AMOFM (str. Spătaru Preda 12), până pe 24 ianuarie 2013.

Ca şi anul trecut, pentru 2013, sunt disponibile 150 de posturi. În 2012 au fost depuse 74 de dosare, în final fiind selectaţi 63 de studenţi şi masteranzi.

Programul este dedicat studenţilor români vorbitori de germană şi este derulat în baza unei înţelegeri între Ministerul Muncii din România şi Agenţia Federală de Muncă din Germania – Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor (Zentrale Auslands und Fachvermittlung) din Bonn (ZAV).