Ca urmare a solicitărilor primite din partea mass media după difuzarea comunicatului de presă de ieri, 13 decembrie 2012, privitor la investigaţia efectuată de DIICOT în dosarul finanţărilor ilegale, dorim să aducem câteva precizări suplimentare :

BRD-Groupe Société Générale S.A., prin mecanismele proprii de control intern, a descoperit cu câteva luni în urmă diferite scheme de finanţare ilegală, care au avut loc în trecut. Banca a sesizat organele penale şi  s-a constituit parte civilă. BRD-Groupe Société Générale S.A. colaborează în mod activ şi transparent cu organele de anchetă, în cadrul tuturor investigaţiilor care au fost şi sunt întreprinse.

În acelaşi timp, s-au luat măsuri interne care vizează atât întărirea sistemelor de control, cât şi sancţionarea, inclusiv cu încetarea raporturilor de muncă, a acelor salariaţi care nu au respectat normele şi procedurile interne.

Prejudiciile produse băncii au fost acoperite cu provizioane conform standardelor contabile internaţionale si se reflectă în situaţiile financiare publicate în mod regulat de bancă. Cuantumul prejudiciului nu aduce în niciun caz atingere solidităţii şi stabilităţii BRD.