Noua platformă permite persoanelor fizice interesate să aplice direct pentru credite, oriunde s-ar afla, fără a mai fi nevoie să se deplaseze într-o agenție din cadrul băncii. De asemenea, aplicaţia permite vizualizarea listei de documente necesare dosarului de credit, în funcţie de tipul creditului solicitat şi de tipul de venit. Cu ajutorul opțiunii “Monitorizare aplicație”, aplicații pot urmări cu ușurință statusul dosarelor lor.

Platforma poate fi accesată de pe site-ul Garanti – www.garantibank.ro – de la secțiunea „Credite”, cu un click pe opțiunea „Aplică acum”. "iLoanU" asigură un grad înalt de protecție a datelor aplicanților, astfel încât orice interogare a sistemului rămâne strict confidențială.

Ce sume maxime pot fi solicitate online

Prin "iLoanU", clienții pot solicita un credit de nevoi personale de maximum 60.000 de lei, fără garanții, în timp ce plafonul maxim este de 300.000 de euro, cu garanții. Pentru a calcula creditul potrivit, aplicanții pot accesa opțiunea “Calculator credit”, aflată de asemenea în categoria “Credite pentru persoane fizice”.

Un element de diferențiere a noii platforme o constituie posibilitatea unui aplicant de a opta automat pentru o altă variantă de creditare, în cazul în care nu se încadrează la creditul solicitat, astfel încât oferta să răspundă cât mai mult nevoilor acestuia. Astfel, aplicantul va avea posibilitatea de a alege una din două alternative: calcularea sumei maxime de împrumutat pentru durata maximă a creditului sau calcularea sumei solicitate, însă cu o altă durată a creditului. Alternativele sunt generate automat și personalizate pentru fiecare client în parte. În cazul în care aceste două variante nu sunt pe placul clientului, acesta este direcționat către cea mai apropiată agenție Garanti, pentru a obține mai multe detalii despre posibilitățile de finanțare.

„Căutăm în permanență să venim în sprijinul clienților noștri cu produse și servicii inovatoare. Platforma online de aplicare directă pentru credite a fost creată în acest scop, de a facilita accesul oricărui potenţial client la un instrument foarte ușor de folosit, pentru a-i asigura un nivel sporit de confort. Implementăm astfel un nou model de creditare, în care fiecare aplicant să își administreze singur dosarul de credit și să ajungă în agențiile Garanti Bank doar pentru a semna contractul final de finanțare. Este evoluția firească în banking, în care câștig de cauză vor avea ofertele cu un grad înalt de personalizare”, spune Ufuk Tandogan, Director General Garanti Bank România.