Compania a investit în utilaje, în ultimul an, aproximativ cinci milioane euro. ‘Investiţiile acestea sunt făcute atât din surse proprii, cât şi externe. Pentru anul 2012 ne propunem o creştere a veniturilor cu 20% şi păstrarea marjei de profit cel puţin la nivelul anului 2011. Perioada de vară a crescut numărul de utilaje Euro 5 necesare activităţii desfăşurate în timpul verii. Astfel, compania a achiziţionat măturători stradale, cisterne, gunoiere, vidaje, skip-loader şi aspiratoare stradale’, a spus Barabancea.

Potrivit acesteia, Romprest a achiziţionat şi primul utilaj hibrid din România ce reduce consumul de combustibil cu până la 20% prin utilizarea energiei de frânare pentru încărcarea acumulatorilor. Modelul este testat, în acest moment, pe 13 pieţe europene şi va fi utilizat în Bucureşti din 1 octombrie. Pentru desfăşurarea activităţii, compania foloseşte peste 300 de utilaje, respectiv gunoiere, unimoguri, autoutilitare, măturători stradale, basculante, portcontainere, cisterne etc.

Compania are peste 6.000 de angajaţi la nivel de grup şi deserveşte peste 45 de consilii locale şi peste 5.000 de agenţi economici din Bucureşti şi din ţară. Romprest asigură salubritatea la nivel naţional pe o suprafaţă de peste 10 milioane de metri pătraţi. La nivelul municipiului Bucureşti, prin Facility Management, este deservită o suprafaţă de 550.000 metri pătraţi. De asemenea, compania mai acoperă şi o arie de 15 milioane mp de întreţinere spaţii verzi şi arhitectură peisageră la nivel naţional şi pe o suprafaţă de cinci milioane mp se aplică operaţiuni de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.
Sursa: Agerpres