”Noi negociem un împrumut de peste un miliard de dolari cu Banca Mondială, Banca Africană pentru Dezvoltare (BAD) şi Uniunea Europeană”, a declarat el. Tunisia speră să obţină un împrumut de 500 milioane de dolari de la Banca Mondială precum şi o subvenţie de 112 milioane de euro de la UE, a explicat Riadh Bettaieb.
Aceste fonduri urmează să servească la finanţarea bugetului de stat, în timp ce deficitul bugetar a atins 4,8% din PIB în primul semestru al anului 2012 şi previziunile guvernului (6,6% din PIB pe an) ar putea fi cu mult depăşite. Ministrul tunisian a confirmat reluarea puternică a investiţiilor directe străine, care au cunoscut o creştere de aproximativ 45% în primul semestru al anului 2012, în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2011.
Aceste investiţii au atins 1,064 miliarde de dinari (aproximativ 500 de milioane de euro) pe şase luni, depăşind chiar nivelul de dinaintea revoluţiei tunisiene. În pofida unei redresări în 2012, economia rămâne fragilă şi şomajul, unul din factorii aflaţi în centrul revoluţiei, continuă să reprezinte o problemă. (Sursa: Agerpres)