Înainte de criză, în 2006, Nicolae Năstase a vândut un spațiu comercial din Piața Victoriei din București pe care a încasat zece milioane de euro. Toți banii au fost investiți în complexul Vox Amiral din Costinești. Anul acesta, afacerea de familie, coordonată de Nicolae Năstase, numără peste 700 de locuri de cazare grupate în 400 de camere, inclusiv apartamente de două și trei camere. Investiția totală la Vox a fost de 12 milioane de euro în ultimii trei ani. Omul de afaceri spune că anul viitor va termina modernizarea totală și extinderea complexului la 1.000 de camere, moment în care valoarea investiției va urca de la 12 la 15 milioane de euro.
Alături de vile, cele două piscine exterioare pentru adulți și cele două pentru copii, săli de conferință și de fitness, complexul Vox Amiral deține și discoteca Vox Maris, care va fi inaugurată în noua formulă săptămâna aceasta. „Numai aparatura și luminile au costat un milion de euro. Lămpile sunt de 1.000 de euro bucata, există fântâni arteziene interioare, piscină, vedere la mare. Toate în spațiul discotecii care are o capacitate de 2.000 de persoane și care cred că va fi cea mai frumoasă din țară“, spune Nicolae Năstase.
Suprafaţa unei camere de cazare depăşeşte cu mult nivelul unei camere de trei stele, ajungând la 120 – 200 de metri pătraţi pe încăpere. De la intrare, picioarele se afundă în covoare moi care te conduc uşor către un paradis relaxant: cel al propriei camere, mobilată şi decorată în culori calde de ocru şi bej. Preţul unei camere variază între 110 şi 500 de euro pe noapte în funcţie de tipul de cameră ales.
În afara condiţiilor de cazare extraordinare, a bucătarilor deosebiţi pe care îi oferă în clubul său, Nicolae Năstase a transformat vechiul complex de vile Amiral într-o adevărată grădină botanică, într-un loc inedit în care bunul gust se îmbină cu opulenţa şi confortul.
În ciuda dotărilor deosebite din complex, a faptului că spațiul și facilitățile oferite sunt de cinci stele, Nicolae Năstase a preferat să își clasifice complexul de vile la patru stele. „Sunt foarte mulți care fug de cinci stele“. Chiar dacă omul de afaceri nu a dorit să ofere mai multe explicații față de această decizie, alți hotelieri au făcut-o. Clasificările de patru stele sunt tot mai des întâlnite la hotelurile cu dotări de cinci stele de pe Litoral și din Delta Dunării. Puflene Resort din Murighiol a preferat clasificarea de patru stele în detrimentul celei de cinci stele deoarece „multinaționalele sunt limitate la maximum patru stele atunci când își aleg locurile de cazare“, după cum spune chiar proprietarul.
Happy Birthday la Vox
De altfel, atunci când vine vorba de clienții complexului Vox Amiral, Nicolae Năstase recunoaște că majoritatea clienților săi sunt angajați ai multinaționalelor, care vin fie în teambuilding sau seminarii special organizate, fie pe cont propriu. „Anul acesta pare a fi un an foarte bun din punct de vedere al clienților. Angajați din bănci, ai multinaționalelor, care vor să se odihnească nu neapărat să meargă să viziteze locuri din străinătate, găsesc aici tot confortul necesar. De asemenea, avem foarte mulți părinți tineri cu copii care preferă să se cazeze la noi“, spune Nicolae Năstase. O altă categorie de clienți este cea din zona VIP-urilor. Este una dintre destinațiile preferate de Ilie Năstase, Florin Piersic junior, Loredana Groza, Călin Popescu Tăriceanu. Dealtfel, Ilie Năstase și-a serbat chiar ziua de naștere în complexul Vox Amiral, profitând de restaurantul luxos și programul artistic oferit de acesta.
Tot anul acesta, în toamnă, Nicolae Năstase va deschide și Vox Emporium, un club de lux în Piața Amzei din București, unde mai are de investit circa 300.000 de euro pentru finalizare. Clubul va avea restaurant, cafenea și discotecă.
Pe lângă aceste destinații de entertainment și vacanță, Nicolae Năstase mai deține proprietăți imobiliare în California și spații comerciale și de birouri în București. Astfel, în Piața Victoriei, Nicolae Năstase are 3.000 de metri pătrați cu destinația spații de birouri, închiriate cu 11 euro plus TVA pe metrul pătrat. În Piața Amzei, omul de afaceri bucureștean deține 1.500 metri pătrați de spații comerciale închiriați cu 20 de euro plus TVA.
Nicolae Năstase are o avere estimată de ediția 2011 a Top 300 cei mai bogați români, editată de Capital, la 35-40 de milioane de euro.