Contactată de Agerpres, Gered Beatrix a susţinut că nu ştia de numirea sa din nou în funcţia de la INS, după ce joi fusese demisă. Ea a explicat că tot din presă a aflat că motivele destituirii sale de joi se refereau la faptul că INS ar fi întârziat rezultatele recensământului de anul trecut, însă a negat aceste critici, arătând că toate statele Uniunii Europene vin cu datele finale în acelaşi timp, în anul 2013.
De asemenea, Beatrix Gered a precizat că ea se ocupa de IT şi infrastructură la INS. Pe de altă parte, Cosmin Sabo, demis sâmbătă din funcţia de vicepreşedinte al INS, coordona activitatea de statistică economică şi socială, potrivit site-ului oficial al institutului.
Joi, premierul Victor Ponta îi eliberase din funcţii pe vicepreşedinţii INS Cristian Nicolae Stănică şi Gered Beatrix şi i-a numit în locul lor pe Elena Mihaela Iagăr şi Florin Ciurariu. ‘Am făcut eforuri foarte mri să aflăm rezulattele recensământului şi înţeleg că nu le avem. Deşi suntem cu 3 milioane de români mai puţini, nu am reuşit să finalizăm o operaţiune începută anul trecut’, a motivat Victor Ponta demiterea celor doi şefi de la INS.
Gered Beatrix fusese numită vicepreşedinte al INS în septembrie 2005, fiind susţinută de UDMR în acest post. Ea a precizat că nu este membru al UDMR, dar a lucrat pentru formaţiunea politică pe postul de contabil.