Anterior, în luna noiembrie a anului trecut, Coca Cola anunţa că în perioada 2012-2017 va investi două miliarde de dolari pentru a-şi extinde operaţiunile din India, inclusiv prin construirea de noi fabrici de îmbuteliere.
Directorul general Muhtar Kent a precizat marţi că grupul american a decis să-şi majoreze planurile de investiţii deoarece crede că piaţa din India oferă oportunităţi imense.
”Coca Cola va investi cinci miliarde de dolari în India până în 2020. Investiţia în India face parte dintr-un program de investiţii în valoare de 30 de miliarde de dolari pe care compania şi l-a propus la nivel global. India urmează să devina una din primele cinci pieţe pentru Coca Cola, în condiţiile în care în prezent este numărul şapte”, a declarat Muhtar Kent.
În prezent, India este pentru Coca Cola una din pieţele emergente cu cel mai puternic ritm de creştere. În perioada ianuarie-martie 2012 vânzările Coca Cola pe piaţa din India au crescut cu 20%, comparativ cu o creştere de 9% în China şi o creştere de 4% în Brazilia.
În România, Coca-Cola Hellenic, al doilea mare îmbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, deţine patru fabrici, la Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.