Numărul mic de români care şi-au luat credite prin programul „Prima Casă”, creşterea costului orar al forţei de muncă şi reducerea investiţiilor pe pieţele externe a fondurilor de pensii private obligatorii sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Mai puţin de 2.000 de români şi-au luat credite prin programul „Prima Casă” după peste două luni de la lansarea programului. Valoarea solicitărilor de garantare aprobată este de 125 de milioane de euro, doar 12,5% din plafonul de un miliard de euro prevăzut pentru programul „Prima Casă”, potrivit capital.ro.

Costul orar al forţei de muncă a urcat în Uniunea Europeană cu 3,7% în trimestrul doi faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, şi cu 1,3% faţă de trimestrul precedent, conform datelor biroului european de statistică Eurostat, anunţă zf.ro.

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) şi-au redus luna trecută ponderea investiţiilor de pe pieţele externe la 23,1% din portofoliu, de la 25,6% în luna iulie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Astfel, fondurile pensii private obligatorii ajunseseră la o pondere a plasamentelor în statele din UE la 25,6% din portofoliu, în iulie, comparativ cu 20% în decembrie 2008, scrie wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Kaspersky Romania: Dupa alegeri, guvernantii vor ridica presul si se va vedea mizeria de sub el (dailybusiness.ro)

Renault şi Better Place au ajuns la un acord pentru producerea modelului electric Fluence ZE (money.ro)

 Leul s-a apreciat usor in fata euro, la un curs de referinta de 4,2673 lei/euro (hotnews.ro)

Bugetarii revoltaţi îşi cer drepturile la Parlament (evz.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.