Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma acţiunilor desfăşurate, în perioada 5 – 11 noiembrie, pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, au depistat 108 infracţiuni.

Poliţiştii au depistat 50 de infracţiuni de evaziune fiscală, 12 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 15 falsuri în înscrisuri, 9 infracţiuni de delapidare, 7 infracţiuni la Legea nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 8 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal şi 3 infracţiuni la Legea 571/2003 privind codul fiscal.

Pentru săvârşirea acestor fapte sunt suspectate 95 de persoane, 9 dintre acestea fiind cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.
De asemenea, în 12 dosare complexe se efectuează cercetări faţă de 15 persoane, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.