Anii de criză au arătat că omul de afaceri a avut fler. În timp ce afacerile tradiţionale pe care le fondase au avut pierderi însemnate, veniturile parcului industrial au crescut de la an la an, iar clinica medica s-a bucurat de un succes care i-a depăşit aşteptările.
”Anul acesta o să facem 3.000 de operații, chirurgie cardiacă pe cord deschis și ortopedie. Rezultatele medicale sunt spectaculoase. Deocamdată o să facem o extindere pe aceleași specializări, deoarece am ajuns în situația în care nu ne mai ajung paturile existente, dar probabil anul viitor ne vom gândi și la alte specializări", spune Călin Costan. Până acum, în clinica ICCO s-au investit nu mai puţin de cinci milioane de euro.
O investiţie însă mult mai mare, de câteva zeci de milioane de euro, a fost necesară pentru Parcul Industrial Braşov. Aceasta, construit în localitatea Ghimbav, la zece kilometri de Brașov, a ajuns la un grad de ocupare de 96%. "Anul trecut era de 80%, dar o hala liberă a fost ocupata de chiriaşii existenţi", explică businessmanul.
În ceea ce priveşte restul afacerilor sale din grup, diviziile de construcţii, producţie, energie şi electronică, după ce a făcut o serie de restructurări, Costan a reuşit să le aducă pe linia de plutire. ”Mai avem două sectoare care încă suferă, construcțiile și fabrica de structuri metalice. În rest, partea de instalații și-a revenit, partea de energie și-a revenit, firmele de telecomunicații și servicii funcționează bine. Totuși, chiar și pe segmentul de construcții vedem o foarte ușoară creștere”, încheie businessmanul.