Împrumutul statului cu un mld de euro de la băncile comerciale, suspendarea licenţei de zbor pentru compania low-cost Myair şi neregulile privind creditarea sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen, Banca Transilvania, Volksbank, Bancpost şi Alpha Bank. Acestea sunt băncile care ar fi negociat împrumutul de 1 miliard de euro de tip club loan acordat Ministerului de Finanţe. Banii ar urma să fie folosiţi pentru acoperirea deficitului bugetar, scrie money.ro.

Autoritatea Aviaţiei Civile Italiene (ENAC) a anunţat ieri seara suspendarea licenţei de zbor pentru compania italiană low-cost MyAir, care operează curse şi spre România. Sute de pasageri ai My Air au fost blocaţi ieri în Baneasa, după ce cursele au fost anulate, informează wall-street.ro.

Băncile din toată Europa au acordat credite nepotrivite pentru situaţia financiară a clienţilor. Este concluzia unui raport al Comisiei Europene, care mai spune că mulţi oameni ajung în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele. Comisia pune în dezbatere publică felul în care sunt acordate creditele în ţările membre, arată realitatea.net.

Alte titluri importante din economie

Vara promoţiilor: Dealerii auto se întrec în reduceri de până la 8.000 euro (dailybusiness.ro)

Cine sunt investitorii surprinsi de criza fara incasari, dupa ce au bagat un miliard de euro in imobiliare
(zf.ro)

Germania acuză China de spionaj industrial (antena3.ro)

Seful Porsche, Wendelin Wiedeking a demisionat inaintea unor noi discutii cruciale privind alianta cu Volkswagen (hotnews.ro)

Un dezvoltator britanic a renunţat la România şi la investiţii de 500 mil. euro (standard.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT