În fiecare an, sosirea anotimpului rece aduce de la sine blocarea drumurilor, încetinirea circulaţiei rutiere şi o serie de accidente. O bună parte dintre acestea pot fi evitate, deşi unele situaţii sunt fără scăpare. Nu trebuie să uitaţi că nu sunteţi singuri pe şosea şi că puteţi avea probleme chiar dacă vă pregătiţi corespunzător.

Iată câteva ponturi pentru supravieţuirea la volan în sezonul rece:

– Înainte de a pleca la drum, eliberaţi toată gheaţa şi zăpada de pe maşină. Altfel, veţi arunca zăpadă pe şosea şi pe maşinile celorlalţi participanţi la trafic. Nu uitaţi să nu blocaţi locul de parcare adiacent sau şoseaua cu zăpada pe care aţi eliberat-o de pe maşină.

– Utilizaţi în permanenţă luminile de întâlnire. Nu rulaţi niciodată doar cu luminile de poziţie sau cu luminile de poziţie şi proiectoarele! Sunt şanse să nu vă vadă nimeni. Curăţaţi blocurile optice cu o cârpă curată înainte să porniţi la drum.

– Chiar dacă suprafaţa drumului pare să fie în stare bună, reduceţi viteza în apropierea unui pod sau a unei intersecţii, s-ar putea să întâlniţi suprafeţe cu gheaţă.

Nu folosiţi sistemul de cruise control, în special atunci când plouă şi temperaturile sunt aproape de punctul de îngheţ al apei.

Mai multe sfaturi Opens external link in new windowaici SURSA: Automarket