În primul caz este vorba de 35.000 de metri pătrați de teren și de aproape 5.000 de metri pătrați de construcții. Pe lista expropriaților apar nume precum Lukoil, Energomontaj, Energoconstrucția sau Midocar.

Cea mai mare despăgubire o va primi compania Hofigal SRL – peste trei milioane de euro pentru 4.347 de metri pătrați de construcții și 11.782 de metri pătrați de teren. Potrivit documentelor oficiale, metrul pătrat construit a fost evaluat la 318 euro, iar metrul pătrat de teren la 144 de euro.

În cadrul celui de-al doilea proiect, suprafața de expropriat este semnificativ mai mică – circa 7.200 de metri pătrați de teren și 1.340 de metri pătrați de construcții.

Ambele lucrări sunt deja demarate. Artera care va lega cartierele bucureștene Colentina și Pantelimon pe deasupra traseului feroviar spre Gara Obor a fost începută în 2007 și este gata în mare parte, cu excepția pasajului peste calea ferată.

Cel de-al doilea proiect, care va consta într-o șosea care va lega cartierul Titan de malul Dâmboviței și un pod nou peste râu, a primit undă verde în 2010. Lucrarea urmează a fi continuată spre cartierul Berceni.