Tesla a devenit tot mai populară. Mașina electrică este rapidă, e tot mai accesibilă la preț și nu e nevoie de alimentarea ei la o benzinărie. Deși modelele Tesla sunt atractive, ele pot prezenta probleme pe care multe alte companii de vehicule electrice nu le au.

Iată cele mai mari 10 probleme cu care proprietarii Tesla se confruntă în prezent.

10. Autonomie

Autonomia medie a unui Tesla Model 3 a fost înregistrată la aproximativ 534 de mile cu o singură încărcare. Acest lucru depinde de viteză, de vreme și de modul de condus. AWD Long-Range are o autonomie maximă de 543 de kilometri şi Model 3 Performance are o autonomie anunţată de 531 kilometri.

9.Funcția Cruise Control cu ​​ecran tactil

Tesla a eliminat noțiunea tipică Cruise Controș și a pus-o pe ecranul tactil central. Deși această caracteristică nu este utilizată de toate modelele, aceasta ar putea fi o problemă majoră, deoarece îi obligă pe șoferi să-și ia ochii de pe drum și să stea cu privirea pe un ecran.

8. Pierdere ocazională a puterii

Mai mulți șoferi Tesla au raportat că au pierdut puterea in timp ce conduceau. Când cumpărați o mașină nouă, ultimul lucru pe care dorițieste să vedeți este că nu o puteți conduce din cauza unei probleme pe care nu o puteți remedia. Acesta e un motiv pentru care mulți aleg diferite mărci.

7. Probleme cu pilotul automat

Unul dintre motivele pentru cumpărarea unui model Tesla a fost caracteristica sa de pilot automat. Permite mașinii să se automatizeze complet. Asta înseamnă că șoferul nu trebuie să accelereze, să frâneze sau să întoarcă. Dar au fost raportate multe probleme cu pilotul automat, care a provocat diferite accidente. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe autostrăzi a inceput deja să investigheze problemele.

6. Costul mare al reparațiilor

Deși există mulți mecanici auto, foarte puțini au lucrat cu Tesla sau cu o mașină electrică. Asta face ca unele probleme cu mașinile Tesla să fie greu de rezolvat. Iar atunci când se găsesc mecanici, reparațiile se ridică la costuri extrem de piperate.

5. Utilizarea bateriei

Durează în medie 10-20 de ani până când bateria Tesla începe să se stingă. Deși pare a fi o durată medie de viață pentru un vehicul, acest lucru se întâmplă chiar și cu întreținerea corectă a mașinii. Degradarea bateriei e o problemă cu care se confruntă toate mașinile, dar diferența e că acestea este nu costă 5.000 dolari.

4.Fără capacitate de remorcare

Niciun model Tesla nu poate fi tractat. Deși poate fi o neplăcere minoră pentru unii, pentru alții limitează lucrurile pe care le pot face cu un Tesla.

3. Actualizări cu probleme

Actualizările pentru Tesla aduc de multe ori funcții foarte interesante, dar există unele actualizări care pot afecta complet modul în care un Tesla poate fi condus.

2. Degradarea bateriei la frig

Dacă sunteți în căutarea unui Tesla, dar trăiți într-o țară cu climă mai rece, ar fi mai bine să așteptați câțiva ani până când vor fi lansate noi modele. Bateria Tesla a avut pierderi de până la 10% în primul an pentru șoferii care locuiesc în zone mai reci.

1. Calitatea slabă

Încă de la lansarea Tesla, au apărut e probleme de calitate. Chiar și proprietarul Elon Musk a recunoscut-o. Acest lucru a făcut ca mulți oameni să fie sceptici, întrebându-se dacă merită banii.