‘O veste bună este că prin eforturile întregii delegaţii – şi nu sunt numai eu la Bruxelles, sunt miniştri, ca să încep cu doamna Rovana Plumb, domnul ministru de finanţe, Ionuţ Mişa (…), domnul ministru Victor Negrescu – s-a reuşit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorităţi de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. (…) De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim şi să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbţie (…) zero şi n-am găsit nicio autoritate de management în funcţiune’, a declarat Tudose, la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Şeful Executivului a precizat că s-a întâlnit marţi la Bruxelles şi cu Corina Creţu, comisarul european pentru
politică regională, precizând că aceasta este ‘un sprijin extraordinar’ pentru România.

‘Evident, s-a vorbit despre politica de coeziune, despre fondurile pentru agricultură (…), despre alte cerinţe pe care le poate avea România şi fonduri, care se pot aloca, dar pe bază de proiecte (…), nu pe dorinţe, pe vorbe, pe iluzii’, a spus Tudose.

Totodată, premierul Tudose a spus că se încearcă identificarea unei soluţii pentru zona de penitenciare.

‘Avem tot ajutorul de la domnia sa, ajungând până la a identifica o soluţie să ieşim din acea zonă de penalitate pe penitenciare, să găsim o soluţie să construim un penitenciar pe fonduri europene, iar apoi (…) să putem să mutăm locatarii din celelalte, pe rând, să le reabilităm (…) tot pe fonduri europene’, a afirmat Tudose.

El a făcut referire şi la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale.

‘Aşteptăm proiectul de la Banca Europeană de Investiţii până în septembrie. (…) Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm şi noi procedurile de achiziţie publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv’, a mai afirmat Tudose. AGERPRES