Decizia se aliniază, potrivit lui Zuckerberg, misiunii companiei de a îmbunătăţi calitatea fotografiilor împărtăşite în reţea şi de a lărgi posibilităţile de jonglare cu acestea. Fotografiile încărcate de pe mobil sunt tot mai răspândite pe Facebook, de aceea achiziţia serviciului Instagram, integrarea şi îmbunătăţirea acestuia urmăresc transformarea acestei experienţe într-una tot mai plăcută pentru utilizatorii care îşi accesează pagina de pe mobil.

Aplicaţia Instagram este conectată la ora actuală şi cu alte servicii, iar cu privire la acest fapt Zuckerberg a precizat că posibilitatea de încărca fotografii de pe telefonul mobil şi pe alte reţele de socializare rămâne în picioare, deşi echipa Instagram se reuneşte cu Facebook. Cu alte cuvinte, deşi Instagram va face parte din Facebook, fotografiile realizate de pe mobil prin intermediul acestei aplicaţii vor putea fi încărcate pe orice reţea de socializare.

Fondatorul Facebook şi-a încheiat scurtul mesaj publicat luni seară prin precizarea că nu plănuieşte noi achiziţii în afară de cea anunţată.