Astăzi este o zi importantă pentru Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach şi Daniel Horodniceanu. Cei cinci se vor prezenta în fața lui Tudorel Toader. Motivul: la ora 14.00, vor avea loc interviurile pentru selecţia candidaţilor desemnaţi în numele României la funcţia de procuror european se desfășoară. În urma acestor interviuri, România va transmite la Consiliul UE un număr de trei propuneri pentru funcția de procuror european. În final, va fi selectată doar una. Interviurile pentru acest post ar fi trebuit să aibă loc inițial pe 22 martie. Ele au fost însă  reprogramate. Durată stabilită pentru fiecare candidat va fi de maximum 45 de minute/candidat.

Daniel Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT. Tudorel Toader a refuzat să-i prelungească mandatul în această funcție.

Marius Bulancea a fost consilier al Laurei Codruța Kovesi și procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA.

Borcoman Cătălin-Laurenţiu se află la conducerea DIICOT Braşov. Laura Ecedi-Stoisavlevici activează tot la DIICOT iar în anul în 2012 a vizat funcţia de procuror general.