Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană, a  anunţat că operaţiile programate în cadrul unităţii spitaliceşti au fost anulate. “Pentru săptămâna viitoare erau planificate 68 de operaţii. (…) Vor merge părinţii la alte spitale ca să le facă”, a spus, citat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană, citat de Mediafax. 

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a  menționat că, în prezent la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, mai sunt internaţi opt copii, doi dintre aceştia fiind cazuri reinternate. De asemenea, ministrul a menţionat că starea de sănătate a celor opt copii este stabilă. „Din cei 15 copii internaţi, 14 sunt confirmaţi cu stafilococ auriu. Iar dintre aceştia, opt mai sunt internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, fiind vorba de şase cazuri noi şi doi copii care au fost reinternaţi”, a afirmat Sorina Pintea.

Directia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti (Maternitatea Giuleşti) să sisteze internările începând de vineri, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a precizat că toate maternităţile din ţară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuţi la Maternitatea Giuleşti, care au ajuns cu infecţii stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, precizând că 11 angajaţi ai secţiei de neonatologie ai maternităţii au stafilococ.